Bewindvoerder

Ondernemend en klantgericht

(36 uur, 1,0 fte)

Wie zijn wij

FBBK (Stichting Financieel Beheer en Bewindvoering Kennemerland) verzorgt al ruim 25 jaar de belangen van haar cliënten. Dit doen we professioneel, persoonlijk en zonder winstoogmerk. Of het nu gaat om bewindvoering, hulp bij geldzaken of mentorschap.

FBBK was oorspronkelijk een onderdeel van de Hartekamp Groep, een zorginstelling voor gehandicaptenzorg in Kennemerland en de Duin- en Bollenstreek. Sinds 2014 is FBBK een zelfstandige stichting, met een eigen toezichthoudend bestuur en onder een eigen naam, maar met dezelfde jarenlange ervaring, kennis van en binding met de doelgroep. Sinds de verzelfstandiging groeit FBBK. We krijgen steeds meer klanten, ook buiten de gehandicaptenzorg.

Wat we zoeken

FBBK bestaat uit een klein en hecht team van bewindvoerders en mentoren. Onze kracht schuilt in onze jarenlange ervaring en de persoonlijke benadering. We zijn ambitieus en willen ons aantal cliënten uitbreiden binnen de regio Kennemerland. Vanwege de naderende pensionering van een van onze collega’s zoeken we een ambitieuze en ervaren collega-bewindvoerder, die het een uitdaging vindt FBBK verder te laten groeien.

Heb je een bedrijfseconomische achtergrond en ben je een kei met cijfers, kennen administratieve systemen geen geheimen voor je en spreekt onze ambitie je aan? Dan ben jij misschien onze nieuwe collega.

Wat je gaat doen

 • Je treedt namens FBBK op als de wettelijk vertegenwoordiger cliënten.
 • Je onderhoudt contacten met zowel officiële instanties als het netwerk van cliënt.
 • Je verzorgt de intake van nieuwe cliënten, brengt de situatie van cliënten in kaart en maakt afspraken over de werkwijze.
 • Je begeleidt en ondersteunt cliënten bij beslissingen zowel op het gebied van geldzaken als zorginhoudelijke vragen op zo’n manier dat cliënten zoveel mogelijk zelfstandigheid behouden.
 • Als bewindvoerder stel je een budgetplan op en informeer je cliënten over hun financiële situatie. Samen met je collega’s verzorg je de financiële administratie van cliënten.
 • Je legt jaarlijks verantwoording af aan de Rechtbank.
 • Je denkt actief mee over het werven van nieuwe doelgroepen. Je legt contact en bouwt relaties op met zorgorganisaties en andere instanties, zoals gemeenten.
 • Je verzorgt binnen het team met 2 collega’s de administratie en ICT van FBBK.

Wat we vragen

Je bent in bezit van een HBO-diploma op bij voorkeur bedrijfseconomisch gebied en voldoet aan de kwaliteitseisen gesteld door het Landelijk kwaliteitsbureau CBM voor bewindvoering (en eventueel mentorschap). Je hebt 3 tot 5 jaar aantoonbare werkervaring als bewindvoerder en bent klaar voor een volgende stap. Je hebt adequate contactuele en communicatieve vaardigheden en aantoonbare ervaring met geautomatiseerde systemen (IBS van Bizon). Je kunt goed prioriteiten stellen, bent klantgericht en stressbestendig en werkt graag in een klein team. Bovendien kun je goed omgaan met verschillende belangen.

Wat we bieden

 • Een afwisselende, uitdagende baan voor 27 tot 36 uur per week voor de duur van een jaar met zicht op een vaste aanstelling.
 • Een professionele en collegiale werksfeer binnen een klein en hecht team.
 • Ruimte voor groei. Voor de organisatie en op persoonlijk vlak.
 • Een marktconform salaris, pensioenregeling en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao Gehandicaptenzorg in FWG 50 (€ 2.501 – € 3.738 bij 36 uur)

Enthousiast?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan je motivatie en cv voor 1 mei 2022 naar g.v.rij@fbbk.nl.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Gijs van Rij (023-30 30 703 / g.v.rij@fbbk.nl).

Download vacature in PDF