Stagiaire 3de jaar HBO-SJD

3de Jaars stage

opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening

Wie zijn wij
FBBK (Stichting Financieel Beheer en Bewindvoering Kennemerland) bestaat uit een klein en hecht team van bewindvoerders en mentoren die worden ondersteund door backoffice medewerkers. FBBK verzorgt al ruim 25 jaar de belangen van haar cliënten. Dit doen we professioneel, persoonlijk en zonder winstoogmerk. Of het nu gaat om bewindvoering, hulp bij geldzaken of mentorschap.

Hoe kan een stagedag er bij ons uitzien:
Rond 8.30 uur start je je computer op en check je je eigen mail maar ook de mail inbox van FBBK. In deze inbox sturen onze cliënten, begeleiders en instanties betaalverzoeken. Na overleg met je mentor maak je de betalingen klaar in een systeem. Omdat wij met een 4-ogen principe werken voor de financiële veiligheid, controleert je collega de betalingen. Een andere collega betaalt uiteindelijk de bank.

Ondertussen gaat de telefoon: Martijn wil EUR 30,00 extra leefgeld. Jij checkt in het dossier of zijn budgetplan dit toelaat en staat hem vriendelijk te woord. Verder vraag je uit waar hij dat geld voor nodig heeft. Wij zijn namelijk van 9.00 uur – 16.00 uur telefonisch bereikbaar voor iedereen en voor alle vragen.

Om 11.00 uur heb je een zitting bij de rechtbank samen met je mentor. Mevrouw Hoogwout heeft een aanvraag ingediend om onder bewind te worden gesteld. Zij heeft ons uitgekozen als bewindvoerder. Nadat de rechter mevrouw Hoogwout heeft gehoord wijst de rechter de bewindvoering toe. Terug op kantoor, eet je rustig je lunch.

Daarna verwerk je de intake die je voorgaande dag hebt gevoerd met meneer Ben Hammou. Je hebt zijn beschikking van de rechtbank ontvangen. Je voert, samen met je mentor het dossier op in het systeem. Je maakt een o.a. een budgetplan. Is zijn inkomen maximaal gemaakt door het ontvangen van alle voorliggen voorzieningen? En gaat hij per maand uitkomen?

Om 14.00 uur ga je met je mentor op huisbezoek bij Klaas. Hij staat een jaar onder bewind en daarom volgt er een jaargesprek. Je vraagt naar zijn wensen en maakt met hem afspraken voor volgend jaar. Terug op kantoor werk je je actiepunten uit. Om 16.00 uur werk je je mail bij en beantwoord je alle vragen van de cliënten die je onder begeleiding van je mentor begeleid. Om 17.00 uur is het einde stagedag en ga je met een voldaan gevoel naar huis. Jij hebt vandaag verschil gemaakt voor Martijn, mevrouw Hoogwout, meneer Ben Hammou, Klaas en velen anderen gemaakt.

Wat vragen we van jou?

  • je volgt de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en je zit in je 3de leerjaar
  • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
  • je werkt nauwkeurig en denkt in mogelijkheden
  • je bent klantgericht en kunt goed prioriteiten stellen
  • je maakt graag deel uit van een klein en enthousiast team

Wat verdien je bij ons?

  • Voor de stageperiode van maart 2023 t/m januari 2024 incl. verplicht zomerreces, ontvang je een stagevergoeding van eur. 500,00 bruto per maand (excl. zomerreces)
  • Je krijgt een mentor die je gaat begeleiden

Neem voor info gewoon contact op met Tamara de Vos, manager van FBBK en bereikbaar op 023 30 30 703.

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet. Tot snel!