Voor wie werken wij?

FBBK werkt voor mensen die hulp kunnen gebruiken, bij hun financiën of bij de regie over hun zorg. Iedereen kan bij ons terecht. Mensen die hun geldzaken niet (meer) zelf kunnen regelen, mensen die hulp nodig hebben bij het behartigen van hun persoonlijke belangen of mensen die gewoon graag meer tijd overhouden voor andere zaken. In alle gevallen onderhouden wij nauw contact met de cliënt en/of de wettelijk vertegenwoordiger, vaak een familielid.

“Door alle veranderingen in de AWBZ en WMO is mijn administratie te ingewikkeld geworden. Gelukkig kon ik bij FBBK terecht. Ik weet nu dat het goed geregeld is.”
Begeleid wonende cliënt uit Haarlem


“Jarenlang hebben we de financiën verzorgd voor onze zuster in een instelling. Dit kostte veel tijd. FBBK heeft ons deze zorg uit handen genomen en nu hebben we meer tijd voor gezelligheid. Onze zuster is hier heel blij mee.”
Familie van een oudere cliënt uit Alkmaar

 

‘Ik wil precies weten hoe de dingen in elkaar steken’

Mevrouw Vlet (79) is sinds 4 jaar mentor en bewindvoerder van haar nicht Carmen en woont zelf in het buitenland. Omdat de rechtbank vereist dat een mentor minimaal 6 keer per jaar op bezoek komt, deelt ze het mentorschap met een vriendin. De geldzaken, daar zit ze bovenop. “De eerste keer dat ik een jaarverslag zag, dacht ik: ‘Mijn hemel, wat vreselijk ingewikkeld!’ Ik snapte er niets van. Maar ik wil wel precies weten hoe de dingen in elkaar steken.”
Lees het hele verhaal van Mevrouw Vlet…


‘Ik ben er blij mee. Ze zijn heel duidelijk.’

Martijn is sinds 2012 klant van FBBK. Deze stichting voert het bewind, beheert zijn financiële administratie en helpt hem met zijn geldzaken. Hij woont zelfstandig op de Meerlaan in Hillegom en werkt vier dagen per week in de tuindienst. Samen met zijn begeleider Linda vertelt hij hoe zijn geldzaken geregeld zijn.
Lees het hele verhaal van Martijn…